Module :: Mijloace Fixe

Evidenta mijloacelor fixe, pe gestiuni, activitati si altele precum si toate operatiile aferente acestora: transferuri, casari, intrari, iesiri. Calculul amortizarii, transferul in timp real si toate rapoartele necesare unei situatii clare a imobilizarilor.

Program Mijloace Fixe - TRENDIX

 

          Modulul Mijloace fixe este parte integrata a aplicatiei Trendix si sprijina calculul imobilizarilor si evidenta acestora prin functionalitati multiple pe care le pune la dispozitia utilizatorului.Usor de configurat            

                    

Imobilizarile pot fi preluate in modul, chiar daca sunt in curs de amortizare, iar lichidarea se poate face prin vanzare sau casare;

Organizarea acestora se face pe categorii, unde se definesc conturile contabile, tipul de amortizare si durata de amortizare, ajuta la configurarea mijlocului fix, pentru ca amortizarea si contarea sa fie preluate automat in modulul de contabilitate;

 

contare mijloc fixCasari imobilizari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usor de utilizatModulul ofera posibilitatea de calcul automat al cotelor de amortizare, valoarea de amortizat si valoarea contabila a amortizarii, pornind de la valoarea de inregistrare si durata de functionare a acestuia;

Aplicatia pune la dispozitie nomenclatorul de coduri de clasificare al imobilizarilor conform ultimelor reglementari contabile; Coduri clasificare

Fiecare imobilizare poate fi insotita de anumite informatii, si anume: localizare, detinator, centru de cost;

Se permit modificari asupra tipului de imobilizare, asupra codului de clasificare si a duratei de functionare, mai putin in cazul valorii de inregistrare - doar in cazul REEVALUARII imobilizarilor;


Aplicatia genereaza fisa mijlocului fix ce cuprinde toate informatiile legate de un mijloc fix, informatii care sunt grupate intr-o fisa detaliata a acestuia, balanta mijlocului fix.

 

Va rugam sa accesati pagina Rapoarte pentru mai multe detalii despre fiecare raport in parte.
 

 

          Modulul de mijloace fixe are ca scop urmarirea imobilizarilor si a obiectelor de inventar de la intrare pana la iesirea din gestiune.

  

- 3 metode pentru calculul amortizarii: liniara, degresiva sau accelerata;

 

Centre de cost la imobilizari- Gruparea imobilizarilor pe centre de cost;

 

- Gruparea imobilizarilor pe gestiuni si posibilitatea efectuarii de transferuri dintr-o gestiune in alta;
 

- Evidenta si urmarirea multipla: atat pe detinatori (salariati) cat si pe locatii;
 

- Operarea reevaluarilor, maririlor sau micsorarilor de valoare.
 

Listarea facturii de vanzare la scoaterea unui mijloc fix din evidenta;
 

Imobilizarile introduse in modul pot fi amortizate partial;
 

- Transferarea automata a amortizarii in contabilitate.
 

 

Amortizare lunara

 Amortizare lunara

Macheta ofera posibilitatea de grupare a imobilizarilor pe raport in functie de numarul de inventar, cod clasificare sau contul mijlocului fix, precum si posibilitatea de a afisa o linie informativa prin care se insereaza in raport informatii despre durata de amortizare, loc de existenta, responsabil, data intrarii, data stingerii, data actualizarii si numarul de luni pentru care a fost calculata amortizarea.

Raportul afiseaza informatiile despre valoarea de intrare, valoarea amortizata cumulata, amortizarea in luna  precum si valoarea ramasa de amortizat, defalcat pentru fiecare imobilizare.

 

Intrari

 Intrari

 Macheta de intrari permite posibilitatea de a alege intervalul in care au fost intrate imobilizarile, oferind un raport detaliat cu fiecare mijloc fix si informatii privind data intrarii, codul de clasificare, conturile utilizate pentru contare cat si valoarea de intrare.

 

Iesiri

 

Iesiri

 Permite selectarea intervalului de iesiri a imobilizarilor cu posibilitatea ordonarii dupa mai multe criterii centralizand in raport informatii despre data iesirii, amortizarea cumulata si cea lunara, valoarea de intrare si valoarea ramasa.

 


Butonul de listare a facturii de vanzare deschide o macheta ce ofera posibilitatea listarii de facturi direct din acest modul, in cazul in care mijlocul fix este vandut si nu casat.

 

 

 

 

 

 

 Fisa mijloc fixFisa mijlocului fix

 

Centralizeaza toate informatiile aferente unui mijloc fix selectat, respectiv intrarea, amortizarile lunare, eventualele modificari cat si iesirea cu numar de document (daca este cazul), precum si valorile aferente acestor operatiuni.

 

 

 

Balanta mijlocului fix

 Balanta imobilizarilor

Asa cum era de asteptat, balanta prezinta informatii precum cod clasificare, numar inventar precum si sold initial, amortizare in luna si sold final, ramas de amortizat.


Bifa de centralizator contari totaluri transmite catre raport totalul contarilor pentru sinteticele folosite la inregistrarea amortizarilor. Acest lucru permite verificarea contarilor 

 

Registrul numerelor de inventar

 registrul numerelor de inventar

 Permite vizualizarea centralizata a numerelor de inventar atribuite imobilizarilor pentru o usoara identificare a acestora in cazul unui volum mare de date.

 

Inventar scriptic

 

Afiseaza un raport cu valoarea actuala a tuturor imobilizarilor inregistrate.

 

Inventar scriptic 

 

 

Jurnal amortizare

 

Asemenea unui jurnal contabil, permite vizualizarea corespondentei dintre conturile de cheltuiala si conturile de amortizare.

 

 Jurnal amortizare

 

Centralizator bonuri transfer

 

Centralizator bonuri de transfer

 

Intrucat modulul permite transferul dintr-o gestiune in alta, aceasta lista ne permite o centralizare a acestora.

 

Situatie imobilizari - Afiseaza acele imobilizari asupra carora s-a intervenit modificandu-se valoarea initial introdusa.

 

 

Evidenta mijloacelor fixe - Centralizeaza valoarea actualizata a imobilizarilor.

 

 

Configurare

 

Configurarea modulului Mijloace Fixe se face prin optiunile urmatoare:imobilizari

 - luna contabila (se alege doar prima data, ulterior schimbarea lunii urmand sa se faca prin apasarea butonului Trecere la luna urmatoare/Revenire la luna anterioara);

 

 

 

 

Miscari

luna contabila
   In cadrul submeniului Miscari se introduc datele fiecarui mijloc fix ce intra in evidenta, se pot face modificari la cele deja existente si se scot din evidenta ca urmare a vanzarii, scoaterii din functiune, donatii, etc.

   Pentru adaugarea unui nou mijloc fix se apasa Adauga si se introduc urmatoarele date:

- Numar inventar: se genereaza automat, dar poate fi introdus si de utilizator, cu conditia sa nu corespunda altei inregistrari;

- Caseta De natura obiectelor de inventar: se bifeaza in cazul imobilizarilor de natura obiectelor de inventar;

- Caseta Conservare: se bifeaza la acele imobilizari care nu sunt utilizate in luna respectiva, acestea nefiind supuse amortizarii;

- Denumire;

- Cod clasificare: permite alegerea din nomenclatorul de coduri de clasificare a grupei de incadrare a mijloacelor fixe (conform ultimelor reglementari contabile in domeniu). Se selecteaza codul apoi se apasa Iesire si astfel se revine la fereastra de introducere a datelor mijlocului fix;

cod clasificare
- Localizare: se poate defini prin apasarea butonului mic din dreapta liniei de Localizare (…);

- Durata: reprezinta durata normala de functionare a mijloacelor fixe care se completeaza automat in momentul alegerii codului de clasificare cu durata pentru codul respectiv; poate fi modificata si de utilizator in functie de cerintele acestuia, dar numai in limitele precizate de codul de clasificare.


- Tip amortizare: se alege sistemul de amortizare care va fi aplicat la mijlocul fix ce urmeaza a fi introdus (liniar, accelerat, degresiv);

- Detinator: se introduce responsabilul mijlocului fix prin apasarea butonului mic din dreapta liniei de Detinator (…);

- Data intrarii, actualizarii, amortizarii

- Valoare inregistrare: valoarea de intrare a mijlocului fix;

- Valoarea amortizata: se completeaza cu valoarea deja amortizata la intrarea in gestiune;

- Amortizare lunara liniara: se calculeaza automat, in functie de durata normala de functionare

 

Stergere

 

   Butonul Stergere ofera posibilitatea vizualizarii imobilizarilor intrate/iesite in gestiune, cu stadiul de amortizare aferent si stergerea acestora.

   Se selecteaza mijlocul fix care se doreste a fi sters si se apasa Sterge.

 

Prelucrare

 

   Prin apasarea butonului Prelucrare si apoi Amortizare se efectueaza amortizarea lunara prelucrarea imobilizarilor a imobilizarilor existente in evidenta.

   Pentru siguranta veti fi intrebati de 3 ori daca doriti sa efectuati amortizarea lunara a mijloacelor fixe.

 

 

Schimbare luna

   
   Pentru Trecerea la luna urmatoare/revenire la luna anterioara este recomandabil sa trecerea la luna urmatoare verificati corectitudinea datelor introduse inainte de efectuarea acestor operatii.

   Pentru siguranta veti fi intrebati de 3 ori daca doriti ca aceasta operatie sa fie efectuata.

 

 

 

Transfer in contabilitate

 

transfer conta    Optiunea Transfer in Contabilitate este inclusa pentru inregistrarea in contabilitate a operatiunilor efectuate in modulul Mijloace Fixe. Preluarea in Conta generala se face prin intermediul optiunii Actualizare Mijloace Fixe ce deschide machete pentru generarea contarilor ce vor fi inregistrate.

   Contarile vor fi generate interactiv, utilizatorul trebuind sa definesca o singura data, pentru fiecare mijloc fix, conturile prin care se realizeaza inregistrarea amortizarii (aceasta macheta nu apare daca toate imobilizarile au definite aceste conturi), precum si a contarilor ce se vor face pentru intrarile de noi mijloace fixe, iesirile inregistrate si modificarile survenite.

  Daca se inregistreaza modificari ale imobilizarilor pot aparea necorelari intre inregistrarile contabile si datele existente in modul, necorelari ce trebuie solutionate.

   Pentru inregistrarea tuturor contarilor, inainte de transfer, trebuie efectuata amortizarea mijloacelor fixe. Daca aceasta se realizeaza dupa transfer, datele trebuiesc transferate din nou.

 

Nomenclatoare

    nomenclatoare
   In cadrul Nomenclatoarelor se pot defini (exista posibilitatea definirii acestora si in momentul introducerii unui mijloc fix, prin butonul mic din dreapta liniilor corespunzatoare):

- localizarile imobilizarilor;
- oameni detinatori (responsabilii acestora);
- codul de clasificare;
- tipurile de amortizare;
- modul de calcul (aceasta optiune este rezervata echipei Blue Logic care va efectua modificari atunci cand este cazul).

 


nomenclatoare

   Fiecare dintre aceste nomenclatoare (cu exceptia ultimei) au principii de editare identice: se apasa butonul corespunzator nomenclatorului, apoi Adauga, iar in campul activat se trec datele specifice.

 

 

 

 

Liste

   

liste    In cadrul Listelor se regasesc:

Amortizarea Lunara: se poate vizualiza amortizarea calculata pentru toate mijloacele fixe oferind optiuni pentru gruparea acestora (numar inventar, cod clasificare, amplasare, responsabil) si posibilitatea specificarii daca raportul va afisa doar datele esentiale sau va include si detalii referitoare la durata de functionare, data intrarii, data stingerii, data ultimei amortizari, sir de luni pentru care s-a calculat amortizarea;


   Intrarile de mijloace fixe dintr-o perioada;

   Iesirile de mijloace fixe dintr-o perioada.

 

 

 

 descarca gratuit trendix